Szabályozott száraz sóterápia – Prizma sógenerátorral

 

A Szent János Hotelben száraz sógenerátoros sószobát alakítottunk ki, amit nemcsak a hotel vendégei, hanem bárki más is igénybe vehet.

 

A száraz sóterápia előnyei

A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia teszi lehetővé a – földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező – optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását bárhol a föld felszíne felett.

  • Ily módon a Prizma sógenerátorral biztosított sóterápiája nemcsak a többi, de a természetes sóbarlangos és a többi sóterápiás módszerhez képest is optimális és így maximális hatékonysággal bír.
  • A száraz sóterápia legfontosabb előnye a nedves terápiával szemben, hogy a sórészecskék nem telítődnek nedvességgel, emiatt nem akadnak el a felső légutak nyálkahártyáin és eljutnak a tüdő legtávolabbi részéhez, a hörgőkig. Ezen oknál fogva a száraz eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedves eljárásénak.
  • Már akár 5-15 kezelés után teljesen helyreállíthatjuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait, megerősíthetjük immunrendszerünket és ezzel egész szervezetünket.
  • A legjobb eredményeket egy 10-30 alkalmas látogatottsággal lehet elérni. Egy kezelés időtartama 15-60 perc, a kezelt felnőtt személy korától, és tüneteinek mélységétől függően. A kisgyermekek kezelési ideje 10-15 perc.
  • A krónikus betegeknél célszerű a terápia megismétlése 6-12 hónap múlva.
  • A digitális vezérlésnek köszönhetően a kezeléseket a kezelendő személy saját adottságait figyelembe véve, egyedi programok segítségével, személyre szabva tudjuk elvégezni.

 

Hogyan működik?


Sószobánk PRIZMA sógenerátorral felszerelt, amely egy nemzetközi mérnökcsapat együttműködésével, több év széleskörű kutatómunkájának és klinikai háttértapasztalatainak felhasználásával jött létre. Tökéletesebben utánozza a természetes sóbányák és sóbarlangok mikroklímáját, mint bármely más hasonló megoldás. A sóterápia hatásának fő tényezője  a sógenerátor által darált száraz sóaeroszol (0,3-0,5 mikron nagyságú szemcsék), amelynek részecskéi negatív elektromos töltéssel bírnak. A természetes sóbányákban előforduló kősó aeroszoljának helyiségekbe történő adaptálásával jön létre a sóterápia. Ez a só egyedi, különlegesen tiszta, 99,99%-ban tartalmaz NaCl-ot, aminek köszönhetően rendkívül hatásosan működik

 

Kinek ajánlott a sóterápia?

 

A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is.

Mindenkinek ajánlott, de főleg annak, akinek fontos egészségének visszaszerzése és/vagy megőrzése

A Sószobát – saját felelősségükre – azok  vehetik  igénybe, akik  számára megengedett a szauna használata.


Egészséges páciensek: sóterápiával  fokozhatják teherbíró képességüket, erősíthetik immunrendszerüket, miáltal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Tüdőtisztító kúra javasolt:

-          sportolóknak,

-          dohányosoknak,

-          szmogot szívó városlakóknak.


Beteg pácienseknek:

A leghatásosabb gyógymód:

-          asztmásoknak,

-          allergiásoknak,

-          krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás esetén,

-          orrmelléküreg gyulladás, középfül- és hangszálgyulladás esetén,

-          légúti gyulladásos betegségek esetén,

-          COPD esetén,

-          ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén.

 

Kinek NEM ajánlott a sóterápia?

A Sószobát nem használhatják akut (heveny), influenzás, súlyos megfázásos, súlyos légúti- és tüdőbetegek, a súlyos magasvérnyomás-betegségben, a krónikus vesebetegségben és veseelégtelenségben, a súlyos szívbetegségben, a rákos megbetegedésekben szenvedők, a nem teljes tüdővel élők, ill. a maradandó tüdőkárosodást szenvedettek.

A Sószobát nem használhatják más, súlyos akut (heveny), ill. súlyos krónikus betegségben szenvedők.

A Sószobát nem használhatja az, akit súlyos betegsége miatt az orvos eltiltott a fizikoterápiás kezelésektől.

A Sószoba igénybevételét nem javasoljuk 2 évnél fiatalabb gyermekeknek (a tüdő még nem teljesen kifejlődött).

Bármilyen heveny megbetegedés esetén, kérjük, halassza el látogatását a gyógyulásáig!

 

Sószoba árlista:

 

Felnőtt /alkalom

1000 Ft

3 év alatti gyermekeknek*

INGYENES

Gyermek /alkalom*

500 Ft

Sószoba bérlet 10 alkalom (érvényes 2 hónapig) AKCIÓS!!

9 500 Ft

Sószoba bérlet 20 alkalom (érvényes 2 hónapig)

17 000 Ft

Sószoba gyermek bérlet 10 alkalom (érvényes 2 hónapig)

9 500 Ft

Sószoba kombinált bérlet 10 alkalom (1 gyerek és 1 felnőtt, érvényes 1 hónapig) AKCIÓS!!

10 000 Ft

 

* A gyermek kedvezmény 3-12 éves korig vehető igénybe (12 éves korig a gyermek felügyeletet igényel és a kísérőnek is jegyet kell vennie, 3 éves kor alatt csak a szülőnek kell jegyet vennie.) 


Nyitva tartás: Hétfőtől- péntekig: 8:00-20.00 óráig

 

Jacuzzis luxuslakosztály hálószobája Standard szoba / Családi szoba fürdőszoba Standard szoba Családi szoba nappalija Jacuzzis luxuslakosztály nappalija Jacuzzis luxuslakosztály fürdőszobája Standard szoba Standard szoba Fürdőszoba Standard szoba / Családi szoba fürdőszoba Családi szoba hálószobája Családi szoba nappalija Standard szoba / Családi szoba fürdőszoba Családi szoba fürdőszobája Standard szoba Deluxe apartmanok fürdőszoba Minikonyhás deluxe apartman Amerikai konyhás családi szoba fürdőszobája Amerikai konyhás családi szoba fürdőszobája Amerikai konyhás családi szoba hálószobája Amerikai konyhás családi szoba nappalija Amerikai konyhás családi szoba nappalija Jacuzzis luxuslakosztály hálószobája
Vevővélemények:


"Csak pár napig voltam Szegeden, de nagyon megragadott a város. Tényleg jó közel van mindenhez a szálloda, jól esett, hogy ebben a kánikulában az egész napi mászkálás után nem kellett még órákig buszozgatni, csak gyorsan “hazaszaladni” és megpihenni a nap végén. Nem beszélve arról, hogy mennyire jó volt egy most elkészült szállodában pihenni, ilyenben még sosem volt részem! Az ágyak, a szőnyegek, a falak - minden makulátlan, és látszik, hogy még szinte teljesen friss ez az egész. Nagyon tetszett!"

Parti Elvira, Ajka


"Sok jó éttermet és szállodát kipróbáltam már, de különleges konyhában abszolút ti vagytok a nyerők! Nagyon régóta vágytam rá, hogy igazi, minőségi indiai ételeket kóstolhassak, és ez a szegedi nyaralásom alatt végre sikerült is. Az étterem csillagos ötös, a szállás pedig nekem öt csillagos. Visszajövünk még!"

Csillagné F. Erika, Alsófarkasd


"Volt már egy jól bevált szállodám itt Szegeden, és nehezen vettem rá magam, hogy inkább Önöknél foglaljak szobát. Őszintén szólva, leginkább a belvárosi elhelyezkedés és a belső parkoló motivált, mert itt sajnos képtelenség parkolóhelyet találni. Ennek ellenére nem csalódtam: nagyon elégedett vagyok a körülményekkel és a kiszolgálás is nagyon figyelmes volt - mindezzel sikerült elhódítaniuk az előző szálláshelyemtől. Köszönöm!"

Bozai József, Pécs