Sószoba

Szabályozott száraz sóterápia – Prizma sógenerátorral

 

A Szent János Hotelben száraz sógenerátoros sószobát alakítottunk ki, amit nemcsak a hotel vendégei, hanem bárki más is igénybe vehet.

A száraz sóterápia előnyei

A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia teszi lehetővé a – földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező – optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását bárhol a föld felszíne felett.

  • Ily módon a Prizma sógenerátorral biztosított sóterápiája nemcsak a többi, de a természetes sóbarlangos és a többi sóterápiás módszerhez képest is optimális és így maximális hatékonysággal bír.
  • A száraz sóterápia legfontosabb előnye a nedves terápiával szemben, hogy a sórészecskék nem telítődnek nedvességgel, emiatt nem akadnak el a felső légutak nyálkahártyáin és eljutnak a tüdő legtávolabbi részéhez, a hörgőkig. Ezen oknál fogva a száraz eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedves eljárásénak.
  • Már akár 5-15 kezelés után teljesen helyreállíthatjuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait, megerősíthetjük immunrendszerünket és ezzel egész szervezetünket.
  • A legjobb eredményeket egy 10-30 alkalmas látogatottsággal lehet elérni. Egy kezelés időtartama 15-60 perc, a kezelt felnőtt személy korától, és tüneteinek mélységétől függően. A kisgyermekek kezelési ideje 10-15 perc.
  • A krónikus betegeknél célszerű a terápia megismétlése 6-12 hónap múlva.
  • A digitális vezérlésnek köszönhetően a kezeléseket a kezelendő személy saját adottságait figyelembe véve, egyedi programok segítségével, személyre szabva tudjuk elvégezni.

 

Hogyan működik?

 

Sószobánk PRIZMA sógenerátorral felszerelt, amely egy nemzetközi mérnökcsapat együttműködésével, több év széles körű kutatómunkájának és klinikai háttértapasztalatainak felhasználásával jött létre. Tökéletesebben utánozza a természetes sóbányák és sóbarlangok mikroklímáját, mint bármely más hasonló megoldás. A sóterápia hatásának fő tényezője  a sógenerátor által darált száraz sóaeroszol (0,3-0,5 mikron nagyságú szemcsék), amelynek részecskéi negatív elektromos töltéssel bírnak. A természetes sóbányákban előforduló kősó aeroszoljának helyiségekbe történő adaptálásával jön létre a sóterápia. Ez a só egyedi, különlegesen tiszta, 99,99%-ban tartalmaz NaCl-ot, aminek köszönhetően rendkívül hatásosan működik

 

 

Kinek ajánlott a sóterápia?

 

A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is.

Mindenkinek ajánlott, de főleg annak, akinek fontos egészségének visszaszerzése és/vagy megőrzése

A Sószobát – saját felelősségükre – azok  vehetik  igénybe, akik  számára megengedett a szauna használata.

 

Egészséges páciensek: sóterápiával  fokozhatják teherbíró képességüket, erősíthetik immunrendszerüket, miáltal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Tüdőtisztító kúra javasolt:

-          sportolóknak,

-          dohányosoknak,

-          szmogot szívó városlakóknak.

 

Beteg pácienseknek:

A leghatásosabb gyógymód:

-          asztmásoknak,

-          allergiásoknak,

-          krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás esetén,

-          orrmelléküreg gyulladás, középfül- és hangszálgyulladás esetén,

-          légúti gyulladásos betegségek esetén,

-          COPD esetén,

-          ekcéma, psoriasis (pikkelysömör) esetén.

 

Kinek NEM ajánlott a sóterápia?

A Sószobát nem használhatják akut (heveny), influenzás, súlyos megfázásos, súlyos légúti- és tüdőbetegek, a súlyos magasvérnyomás-betegségben, a krónikus vesebetegségben és veseelégtelenségben, a súlyos szívbetegségben, a rákos megbetegedésekben szenvedők, a nem teljes tüdővel élők, ill. a maradandó tüdőkárosodást szenvedettek.

A Sószobát nem használhatják más, súlyos akut (heveny), ill. súlyos krónikus betegségben szenvedők.

A Sószobát nem használhatja az, akit súlyos betegsége miatt az orvos eltiltott a fizikoterápiás kezelésektől.

A Sószoba igénybevételét nem javasoljuk 2 évnél fiatalabb gyermekeknek (a tüdő még nem teljesen kifejlődött).

Bármilyen heveny megbetegedés esetén, kérjük, halassza el látogatását a gyógyulásáig!

 

Sószoba árlista:

 

Felnőtt /alkalom

3000 Ft

Esetleges kérdések esetén keressék recepciónkat!

 

* A gyermek kedvezmény 3-12 éves korig vehető igénybe (12 éves korig a gyermek felügyeletet igényel és a kísérőnek is jegyet kell vennie, 3 éves kor alatt csak a szülőnek kell jegyet vennie.) 

 

Nyitva tartás: Hétfőtől- péntekig: 8:00-20.00 óráig

Írja meg véleményét
szállodánkról!

Copyright © 2019 – Szent János Hotel / site by Web&Service Kft